Fons pàgina inici
Ca  / Es

Psicoteràpia

La psicoteràpia és un procés de transformació, d'apropiació de la teva història, d'abraçar qui ets i qui has estat. Com diu un dels meus mestres, Mario Salvador, psicòleg expert en trauma i brainspoting, la psicoteràpida és reconnectar amb la dimensió del ser.

És indagació i escolta, alliberació, sanació... La persona pot observar i anar als orígens dels seus mapes, revisar-los, i reescriure'ls des de la llibertat. L'avantatge de ser adult és que l'adult pot escollir. El nen o la nena no ho van poder fer.

Psicoteràpia: consiciència i atenció

Un procés de psicoteràpia implica consciència. I la consciència implica atenció. No podem canviar res del que no som conscients. La consciència ens col·loca en un estat d'observació de nosaltres mateixos. I ho fem amb curiositat i sense judici.

Des d'aquí, des de la seva essència, des del Ser, la persona pot anar integrant aspectes de la seva vida i dibuixar un sistema que li és coherent, on cada peça ha tingut la seva funció, i on es conclouen experiències que havien quedat inconcluses.

M'apassiona la definició de la terapeuta nord-americana, Ruby Gibson:sanar és aprendre a estimar la teva història.

Sanar és aprendre a estimar-te i a estimar. La sanació passa per acollir la teva història vital, els teus patrons, tot el que és teu, tant les parts que t'han ajudat a afrontar i a sobreviure, com les parts de tu que han patit i són portadores de trauma i dolor.

Neurociència, brainspotting i elements naturals

En aquest procés, el psicoterapeuta crea les condicions adequades per tal que la persona es pugui sentir tranquil·la, i el cervell activi la capacitat de curar-se a sí mateix. El terapeuta és un acompanyant respectuós i present.

Dins la psicoteràpia, utilitzo mètodes fonamentats en la neurociència, com el braisnpotting. També utilitzo elements naturals com ara els olis essencials. I contemplo l'ésser com una entitat energètica. Integrar l'enfoc holístic amb l'enfoc acadèmic i neurocientífic és el meu repte i la meva passió.

M'agrada dir que soc algú que treballa per fer igual el que sembla que és diferent.